Bijzondere toepassingen

Een algemeen bekend feit: bij het betrekken van een nieuw huis is de keuken zelden naar de zin van de nieuwe eigenaren. De keukenleverancier staat zo ongeveer vanaf dag één op de stoep om zaken te doen.

Voor een opdrachtgever in Dordrecht werden een aantal applicaties ontworpen om een bestaande keuken aan te passen. Posities van kasten werden gewijzigd en functies aangepast, maar er belandde niets op de stort.

Een tweedeurs kastje

Een tweedeurs kastje met verschillende toegevoegde elementen en de gerealiseerde situatie.

Twee open elementen geplaatst op de apothekerskast, koel- en vrieskast
Een tweedeurs kastje met div. toegevoegde elementen

Op de apothekerskast, koel- en vrieskast en berging werden twee identieke open elementen geplaatst.

Twee kastjes met glazen deuren, waartusssen een simpel element is gevoegd om de klok op te zetten.

Twee kastjes met glazen deuren, waartussen een element om een oude klok op te zetten.


zitmodule (doorsnede)

Bijzondere toepassingen

Weggooien van materialen die nog goed zijn is nooit een optie geweest voor Louk Straver. Zo bedacht hij een aantal simpele meubelstukken en halffabrikaten voor de meubelmakerijen en andere plaat– en houtverwerkende bedrijven. Deze bedrijfstak gooit maandelijks duizenden kubieke meters materiaal in de container. “Het idee is om jonge mensen in hun opleidingsperiode vakkennis en verantwoordelijkheid bij te brengen door de productie van simpele meubelen waar het materiaal voor aanwezig is.”

  

Een zitmodule, bestaande uit vier identieke plankjes, die uitstekend geschikt is voor scholen, kinderdagverblijven en dergelijke.

Maattekening zitmodules
 
zitmodule (doorsnede)