Toren

Projecten

“Moeilijk te beantwoorden als mensen mij vragen wat ik nu precies doe. Het werk dat ik in de afgelopen decennia gedaan heb, is zo divers qua omvang, gestelde opdracht en geaardheid, dat mijn werk zich niet in een vakje laat plaatsen. Bedrijven of instellingen adviseren, maar bij wat? De tafels en stoelen volgens een mooie verdeling in een plan plaatsen en erop letten dat iedereen goed licht heeft om bij te werken, een aardig kleurtje op de muur… dat is ‘t inderdaad allemaal niet. Daar zijn bedrijven voor die dat veel beter doen, maar wat is het dan wel?

Meestal heeft de opdrachtgever een beeld van hetgeen hij/zij wil ondernemen, men heeft iets gezien maar enz… Dan begint eigenlijk het proces met de wedervragen en de zoektocht naar wat men werkelijk wil en hoe dat een origineel gezicht kan krijgen. Dat is de essentie van mijn werk en dat uit zich in tal van disciplines. In mijn carrière zijn dat buiten meubelen en interieurs:

  • – het verzorgen van totale bedrijfspresentaties of het bedenken van totale nieuwe bedrijfsconcepten.
  • – Het vormgeven van sieraden, tafelgarnituren, kleding of verpakkingen.
  • – Het ontwerpen van posters, specifieke boekjes of het verzorgen van attributen voor een theaterstuk.
  • – Het ontwerpen van woningen of bedrijfsruimten of het bedenken van stedebouwkundige oplossingen bij herinrichting van steden of het ontwikkelen van stadsmeubilair.

Vormgeven houdt nooit op en kent geen schaal.”